Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

maandag 31 oktober 2016

Open Dag Boerderij Hooghei

Zaterdag 5 november kunt u tussen 11.00 en 16.00 uur Boerderij Hooghei bezoeken tijdens de open dag. U vindt Boerderij Hooghei aan de Barkhoornweg 9 in Onstwedde.

Boerderij Hooghei heeft inmiddels het eerste lustrum gevierd. Het vijfjarig bestaan is samen met alle cliƫnten tijdens een gezellige dag opgeluisterd met hapjes en drankjes en een springkussen.


In de afgelopen vijf jaar is aan talrijke cliƫnten van jong tot oud zorg verleend in de vorm van dagbesteding. De veestapel is in de loop van de tijd flink gegroeid, zo is intussen een kudde zwartblesschapen en is onlangs een zevental Boergeiten en Nubische geiten aangeschaft. Veel van de aanwezige dieren kunt u tijdens de open dag op stal bekijken.

Naast het aanbieden van zorg biedt Boerderij Hooghei bijna dagelijks praktijkruimte aan Pro Stadskanaal en worden stagiaires begeleid die een opleiding volgen in zowel de zorg- als in de dierenverzorging sector.

Onlangs is het kwaliteitskeurmerk zorgboerderijen van Boerderij Hooghei weer verlengd.

Boerderij Hooghei ligt aan de rand van Onstwedde in het mooie Westerwolde. Het is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf dat sinds enkele jaren is gecombineerd met zorg in de vorm van dagbesteding voor jong en oud. Boerderij Hooghei ademt de sfeer van het platteland, maar ook de bedrijvigheid van een gemengd boerenbedrijf. Rust, ruimte en regelmaat zijn belangrijke aspecten die een omgeving bieden waar jong en oud zich thuis voelen.

Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.boerderijhooghei.nl/