Mooistadskanaal.nl - Een site met veel informatie !

nieuws Bibliotheken

Agenda bilionet

Piep! de Brandweer rukt uit naar de bieb!

Een middag met de brandweer voor jong en oud

Hoe is het om brandweerman of -vrouw te zijn? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? En wat moet je eigenlijk doen als thuis de rookmelder piept? De komende maanden krijgen kinderen, (groot)ouders en andere bezoekers van onze Groningse bibliotheken antwoord op deze en vele andere vragen.

Tournee in de bibliotheek
Brandweermannen- en vrouwen van Brandweer Groningen komen langs in de bieb. Zij lezen voor uit het boekje Lappa PIEP. houden een brandveiligheidsspreekuur en vertellen hoe het is om bij de brandweer te werken. 

Prentenboek Lappa PIEP
Lappa PIEP is een prentenboek over brandveiligheid, zonder dat het eng wordt. Wat het boek extra speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd: in het Nederlands en in het Grunnegs. In de illustraties zijn ook typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboekje met vriendenvragen en een doe-opdracht is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en te leen in alle Groninger bibliotheken en schoolbibliotheken.

Samenwerking met Groningse bibliotheken
Biblionet Groningen en Brandweer Groningen hebben elkaar – beide met een eigen maatschappelijke taak – gevonden op verschillende terreinen. Waar de een staat voor een leven lang leren en ontdekken, staat de ander voor een (brand)veilige Groningse maatschappij. Twee missies die heel goed zijn te combineren op het gebied van informatie, educatie en plezier in lezen.