Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

zaterdag 14 februari 2015

Toneelvereniging TAGO in Theater Geert Teis

Op zaterdag 14 maart aanstaande is het zover. TAGO speelt dan traditiegetrouw in het theater Geert Teis in Stadskanaal. Dit keer zoeken we het dicht bij huis als het gaat om het toneelstuk. TAGO speelt een komedie van de hand van Joh.E.G Ruiter. Het oorspronkelijke Groninger stuk “Denneboom en Denneboom”, wordt gespeeld in de Nederlandse vertaling. Het heet daar “Sparreboom en Sparreboom”.



En TAGO zou TAGO niet zijn als er niet geprobeerd wordt een extra dimensie aan het stuk mee te geven. Hoewel natuurlijk niet verklapt kan worden hoe het precies zit, kan toch wel gesteld worden dat de personages in het stuk waarschijnlijk voor veel herkenning zullen zorgen bij het publiek. Het beloofd een bonte verzameling van karakters te worden waarbij de toeschouwer zich afvraagt “waar ken ik die van?”.
Met regisseur Leòn Kerkvliet heeft de cast de afgelopen maanden hard gewerkt om er een avondvullende voorstelling van te maken waarbij veel te lachen valt.
Het stuk zelf speelt zich af in handelskantoor “Sparreboom en Sparreboom”.  Daar wordt van alles verkocht, tenminste, zo lang er maar winst mee te maken is. De directie bestaat uit de broers Mark en Kees Sparreboom. Zij worden bekwaam ondersteund door de trouwe Juffrouw Jannie. En natuurlijk door magazijnchef Appie die overal raad op weet en alle handel ook wel ziet zitten. Minder goed gaat het met de buitenlandse werkster die zwart betaald wordt. Zeker als Joke van der Meer, die van de belasting is, daar achter komt. Alle zeilen moeten bijgezet worden om ongelukken te voorkomen. En dan is er nog ma Sparreboom. Die loopt iedereen voortdurend voor de voeten, hoewel ze het vast goed bedoeld. Gelukkig loopt alles uiteindelijk wel goed af, maar eenvoudig is het niet.
 Al met al reden genoeg om zaterdag 14 maart te komen kijken. Voor kaarten kunt u bij de theaterkassa terecht. Of u belt 0599 631777 om kaarten te bestellen.