Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

dinsdag 17 maart 2015

Sportactiviteiten voor jong en oud tijdens Energiewacht Tour

Tijdens de Westerwolde Omloop op donderdag 9 april aanstaande organiseert de gemeente Bellingwedde samen met het Huis voor de Sport Groningen en de organisatie van de Energiewacht Tour sportieve activiteiten voor inwoners van Bellingwedde. Fietswereld Gerben Kroes uit Blijham verzorgt een E-biketraining voor senioren in Wedde.

De E-biketraining is gratis en vindt plaats van 11.00 tot 13.00 uur bij dorpshuis de Voortgang in Wedde. Inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen! Vooraf aanmelden is niet nodig. Ook is er aan de jongsten gedacht. De kinderen van de peuterspeelzalen kunnen zich uitleven tijdens een race met loopfietsjes om 10.00 uur en voor de basisschoolleerlingen is er om 11.00 uur een ‘dikke banden race’. Beide races vinden plaats bij dorpshuis de Voortgang in Wedde. Omdat het peloton ook nog eens voorbij een groot deel van de scholen rijdt, kunnen onze jongste inwoners maximaal genieten van deze internationale wielerronde.
Energiewacht Tour
Van woensdag 8 t/m zondag 12 april 2015 vindt de vijfde editie van de Energiewacht Tour plaats. Er zijn etappes in alle delen van de provincie Groningen en er is een internationale primeur met de slotetappe op het Duitse eiland Borkum. Op donderdag 9 april is de Westerwolde Omloop met start in Wedde en finish bij het Klooster Ter Apel.