Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

zondag 19 september 2021

Bibliotheek Stadskanaal start cursus fotograferen met je Smartphone

Bibliotheek Stadskanaal start zaterdag 2 oktober met de cursus fotograferen met je Smartphone. Een cursus voor mensen die graag meer willen weten over het maken van mooie foto’s met je smartphone.  


Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je, en is makkelijk te gebruiken. Maar een smartphone is geen echte camera. Toch kun je er schitterende foto’s mee maken want vaak is er toch heel veel mogelijk met je smartphone, als je maar weet waar je op moet letten. 

In deze cursus Smartphonefotografie verklapt fotograaf André Dümmer hoe je de allermooiste foto’s maakt met de camera van je smartphone. In drie lessen ontdek je stap voor stap hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto's. We beginnen met de belangrijkste aandachtspunten om snel sterkere  foto’s te maken zoals compositie, licht en standpunt. Je krijgt een fotografieopdracht mee naar huis. In de tweede les starten we met het evalueren van de huiswerkopdracht en gaan vervolgens op pad om in de omgeving te werken aan praktijkervaring. Een van de foto's die je deze les maakt zal op speciaal materiaal voor je worden afgedrukt. Deze les is een eindbijeenkomst. De afdrukken worden geëxposeerd in de bibliotheek en we evalueren de resultaten. De kosten van deze bijeenkomsten bedragen 65 euro inclusief het cursusmateriaal en de afdruk kun je na de expositie mee naar huis nemen om in te lijsten.

Deze driedelige cursus vindt plaats in Bibliotheek van Stadskanaal op zaterdag 2, 16 en 30 oktober. 10.30 uur tot 12.00 uur.  Aanmelden kan via de agenda van de Bibliotheek Stadskanaal op de webpagina; ticketing.biblionetgroningen.nl/agenda.