Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

zaterdag 27 februari 2021

Fotopresentatie 'Oude auto's in het straatbeeld'

Biblionet Groningen en het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal starten zondag 7 maart met een serie online lezingen. Deze middag geeft Bert Roossien een fotopresentatie over oude auto’s in het straatbeeld van de Kanaalstreek. De uitzending begint om 14.30 uur en is te volgen via de Facebookpagina’s van het Streekhistorisch Centrum en Bibliotheek Stadskanaal.


Op zondagmiddag 7 maart zal Bert Roossien foto’s uit het omvangrijke archief van het Streekhistorisch Centrum laten zien. Deze keer heeft hij gekozen voor het thema auto’s. Op veel oude opnames staan ook auto’s afgebeeld. Meestal vormen deze slechts de ‘bijvangst’ van de eigenlijke foto. Deze middag staan ze echter in het middelpunt van de belangstelling. 

Op basis van de afgebeelde auto’s is een foto vaak goed te dateren. Een parkeerplaats in een straatbeeld geeft een goede indicatie van het tijdsbeeld. Maar natuurlijk roept een oude, maar toen wellicht splinternieuwe auto in een nog kale nieuwe woonwijk, ook gevoelens van nostalgie op: ‘Oh ja, zo’n Simca had mijn vader ook’ of ‘Dat was mijn eerste auto!’. 

De uitzending begint om 14.30 uur en is te volgen via de Facebookpagina’s van het Streekhistorisch Centrum en Bibliotheek Stadskanaal.

Online lezingen
Door de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 zijn de musea en bibliotheken nog steeds gesloten. Maar gelukkig is er online heel veel mogelijk en hebben Biblionet Groningen en het Streekhistorisch Centrum de handen ineen geslagen. In maart en april volgen meer online lezingen uit het programma van het Streekhistorisch Centrum.