Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

vrijdag 15 maart 2019

Koeiendans op Bio-boerderij

Op zaterdag 30 maart om 11 uur gaat het hek van de koepelstal op  Bio-boerderij 'Landleven'   in Onstwedde open voor de Koeiendans 2019. Bezoekers kunnen genieten van bokkesprongen, zwaaistaarten en vrolijk geloei.

Wat is er te doen

Na de wintermaanden zien de koeien weer uit naar het weiden in vers gras. Blij rennen en springen ze vaak weer de groene weide in. Voor boeren, burgers en buitenlui een prachtig spektakel om mee te maken.

Bio-boerderij Landleven is bekend van de ronde open koepelstal, de gehoornde koeien en de eigen kaasmakerij. Biologische melkveehouderij houdt in, dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen op het land worden gebruikt. Sinds 2010 wordt er op Landleven op die manier gewerkt. In de weide groeien naast diverse grassoorten ook klavers en kruiden om de gezondheid van de koeien te stimuleren.  
Na de koeiendans is er gelegenheid om de kalfjes te bewonderen, een blik te werpen in de kaasmakerij of een bezoekje te brengen aan de Landwinkel met eigen zuivel en streekproducten. De Bio-boerderij staat aan de Scholtweg 9, buiten de bebouwde kom van Onstwedde.