Mooistadskanaal.nl - Een site met veel informatie ! alles onder voorbehoud i.v.m. CoronaVirus

vrijdag 23 mei 2014

Verslag springwedstrijd 24 mei "De Drie Sporen"Onstwedde

Winst Z/ZZ voor Amanda Slagter door springfout van paard Maureen Bonder in Onstwedde.

Onstwedde, zaterdag 24 mei springwedstrijd op het evenemententerrein bij de manege “De Drie Sporen”. Daar waar elders de laatste tijd diverse wedstrijden zijn afgelast vanwege te nat terrein, ging het in Onstwedde gewoon door op een zeer goede grasbodem. Zelfs na een fikse onweersbui met veel water rond het middaguur, waarbij de wedstrijd een half uur is stilgelegd, kon er daarna gewoon weer worden door gesprongen.  foto's:
Op het terrein waren 2 springringen neergezet. In de hoofdring stond het klassieke parcours en in de bijring het progressief. Parkeren van de vele trailers en vele vrachtauto’s kan ook gewoon op het veld, wat erg wordt gewaardeerd door de deelnemers. De bezetting bij de paarden was zeer goed en was het 19.00 uur dat de laatste starter de ring in ging.
Doordat de zeer snelle en meestal safe springende Champion De Quidam Rv met Maureen Bonder (Dalerveen) een springfout maakte in de klasse Z/ZZ, ging de winst naar Amanda Slagter (Veendam) met A splash of class die op safe reed en dus in de barrage maar liefst 12 seconden langzamer was dan Maureen, maar zij liet de balken wel in de lepels. Rana Dalenoord (Nieuwe Pekela) met Waligra H werd 3e  als snelste 4 fouter in het basis parcours. Maureen deed daarna goede zaken in het progressief parcours om daar vervolgens de plaatsen 1 t/m 3 te bezetten met resp. Champion De Quidam Rv, Di Caprio Rv en Cottica Rv voor Amanda die nu 4e werd maar daarmee buiten de prijzen.
De bijring is een wat oplopend terrein wat voor sommigen toch lastig is, omdat ze “van de bult af” te veel snelheid krijgen, waardoor ze springfouten krijgen of de wending te groot moeten maken. Verder was de laatste hindernis hier een keuze hindernis of een brede oxer met slootje eronder, of een hoge stijlsprong. De meeste namen toch de brede lagere oxer, omdat die harder aangereden kan worden en was dit naar de finishlijn net iets korter.
Klassiek klasse M was voor Stefan Adamowicz met Diesel 10 P.S. uit Emmen. Hij was in de barrage net 0.4 seconde sneller dan nummer twee: Amanda Slagter met Anouk S.h. en derde werd Vincent Hartman (Appingedam) met Bellamarie, Het M en Z/ZZ ging over hetzelfde parcours met een driesprong en voor sommigen toch een struikelblok: de boogmuur (opening eronder). De afwisselende parcoursen waren neergezet door André Schut (Finsterwolde) waren best wel wat kijkerig door de diverse gekleurde hekken en planken.
M-progressief was weer voor Amanda met Anouk S.h., voor Rana Dalenoord met Darlien die door de hoge snelheid tussen de hindernissen 5 en 6 een galopsprong minder maakte 5 i.p.v. 6, wat ook fout kan uitpakken.
L-klassiek: 16 foutloze combinaties in de eerste omloop voor 11 prijzen en moest er dus gestreden worden in de ingebouwde barrage. Als eerste mocht zich opstellen Christa Delger (Winschoten) met My Red River. Zij was met haar tijd van 38.10, 0.35sec sneller dan voor de thuisclub uitkomende Maaike Oldenkamp met Andora die daarmee knap tweede werd. De tijdwinst kon worden gehaald door van 1 naar 2 voor de muur langs te gaan en hindernis 2 dus schuin te springen. Christa was met haar ander paard Blauwendraad’s Bugatti nog iets sneller, maar maakte een springfout. Stefan Adamowicz met Diesel 10 P.S werd 3e die had gekozen voor flexibel starten, één keer L en één keer M klassiek. Nienke Eendhuizen (’t Zandt) pakte de eerste plaats met Dancing Girl V in het L-progressief, voor Rianne Jolman (Veendam) met Epos Van’t Asdonk en werd Nienke ook derde met haar Da Linda S.
B-klassiek op stijlpunten was voor Anne de Regt (’t Zandt) met Di Veron, voor Minka Haverkamp (Hoogezand) met Enjoy en Jessica Pouw (oostwold) met Babida. Wilco Zijlstra met Evidanga Sw van de eigen Driesporen pakte nog de 9e prijs. Alona Smith van de Woudruiters (Vlagtwedde) won het progressief B met haar paard Buavsca voor Vivien Bos (Oostwold) met Aron’s Hoeve Fantasy. Oefenklasse BB was voor Nathalie Onrust met Seatlle Oran (Nieuwe Pekela) en 2e werd Jessica Pouw met Babida. Elise Dirkes met Cupido uitkomende voor de organiserende vereniging pakte het BB progressief, voor Genevieve Gebben met Pitch&putt’s Chippendale uit Oostwold.

Pony’s
Het aantal deelnemers bij de pony’s loopt helaas gestaag wat terug. Emile Drenth met Dijanka’s Jordy van de eigen Driesporen wist in de gecombineerde M/Z (cat.CDE) de winst te pakken. Hij was 0.7 sec sneller in de barrage dan Willemiek Huisman (Oostwold) met Jane. Het progressief in die klassen was voor Lysanne Kruizinga (Bronneger) met Spud.
Beginnersklasse BB, waarmee de dag begon was voor Anna Stevens (’t Zandt) met Maurice en pakte Tatum Scheich (Veendam) met Ardnasillagh tom rk het BB progressief. Klasse B klassiek: Marcella Berends (Emmercompascuum) met Himmeren’s Goudtopaas, voor Lisa Hamminga (Zuidlaren) met Dekro’s Donny.
B-klassiek (cat.D/E): 1e Cindel van Dalfzen (Bronneger) met Sunday’s Monarch en 2e Janniek Smant (Veendam) met Holthausen Frodo.
Progressief B (cat. A/B/C): Marcella Berends werd hier eerste en tweede.  Cat. D/E: Marisa Pomp (Bronneger) met Sjors voor Sylvi Prins met Rosaly. L-klassiek cat. A/B/C: Lisa Hamminga met Dekro’s Donny  voor Elana van Beem (Oostwold) met Pippi. Cat.D/E: 1e Tatum Scheich Lucky RK en 2e  Jidou Bijlsma met Orchid’s Dyantha.
Progr. A/B/C: Elana van Beem met Pippi. Cat. D/E: 1e Tatum Scheich met Lucky RK en 2e Cheraine Holzmüller (Appingedam) met U-mayerel.

Deelnemers en organisatie kunnen terugkijken op een lange maar geslaagde en vlot verlopende dag.
De organisatie wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit mogelijk te maken.
Volledige uitslagen op www.startlijsten.nl en www.driesporen.nl en www.onstwedde.info  ook voor foto’s en video’s.