Een site met veel informatie ! Ook tijdens de vakantieperiode gewoon informatie ! (Door het Coronavirus is alles ondervoorbehoud!

donderdag 16 mei 2013

Manege De Driesporen houdt OPEN HUIS

Manege De Driesporen organiseert zaterdag 25 mei 2013 een Open Huis voor jong en oud.
 
Deze dag kan een kijkje worden genomen in de Manege aan de Wessinghuizerweg 4b te Onstwedde. Vanaf 13.30 tot 16.30 uur zijn de deuren geopend en kan kennis worden gemaakt met de verschillende facetten van de paardensport. In de drie prachtige rijhallen, verzorgt de manegevereniging haar rijlessen. Alles zal deze dag in het teken staan om ook een ieder die dit complex wel eens wat nader wil bekijken met open armen te ontvangen.

De stallen kunnen ook worden bezocht en onze 14 viervoeters die in de manege gestald staan zullen zich van hun beste kant laten zien. Dit zijn de paarden en pony’s die, hetzij in eigendom van de manegevereniging dan wel gestald staan, allen ten behoeve van de lessen worden ingezet. Elk paard of pony met zijn eigen verhaal en zijn eigen bijzonderheden. De mensen van de manege kunnen je er alles over vertellen. 

Deze middag worden tevens diverse demonstraties verzorgd zoals een springwedstrijd, een kür op muziek en het rijden met een vierspan. Verder zal één van onze instructrices een spectaculaire vuur springshow houden! De hele middag zullen diverse spetterende shows worden verzorgd door onze manegeruiters.

Centraal staat deze middag de kennismaking met de diverse takken van de paardensport. Zowel jong als oud kan (onder begeleiding) zelf een parcours rijden!!  Je zult ontdekken dat er naast gewoon rijden op een paard nog veel meer mogelijk is in de paardensport, zoals gymnastiek op een paard of pony. Als klapper van de dag kan er aan het einde van de middag zelf een poging worden gewaagd met het ringsteken.

Voor de kleintjes onder ons is er de gelegenheid om eens een paard van dichtbij te leren kennen. Er zal speciale aandacht worden besteed aan de verzorging van een paard. Je kunt dit zelf in de praktijk brengen door één van de pony’s of paarden te borstelen.

Speciaal voor deze dag is er een eenmalige kennismakingsaanbieding voor aspirant leden. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u tijdens de open dag terecht bij één van de vrijwilligers.

De manegevereniging  hoopt  deze middag veel mensen te mogen begroeten in hun prachtig complex aan de Wessinghuizerweg. Bekijk ook eens hun website:  Manege De Driesporen