Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

zondag 6 januari 2013

literair café van Thomas Verbogt

Op dinsdag 15 januari bespreekt Thomas Verbogt zijn roman 'Perfecte Stilte' in het literair café in de bibliotheek Stadskanaal.
Thomas Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek, en is regelmatig te horen op de VPRO-radio.


De roman 'Perfecte Stilte' vertelt het verhaal van documentairemaker David Kromweg. Hij heeft geen idee hoe moedig hij is, totdat hij ineens in een gevaarlijke situatie belandt. Hij verbaast zich over zijn gedrag, hij is een ander mens dan hij dacht te zijn. En dat gaat knagen. Wat zegt het over hemzelf, en over zijn leven? Wat hij op orde dacht te hebben, blijkt een schijnvertoning te zijn. Perfecte stilte is een intense roman over de vraag hoe ver je kunt gaan in je leven.

Het literair café vindt plaats op dinsdag 15 januari van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek Stadskanaal. Leden van De Bibliotheek en leeskringleden betalen € 5,- entree, niet leden betalen € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de vestigingen in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Ter Apel en Vlagtwedde.

Toegang

Bibliotheekleden/leeskringleden € 5,-
Niet-leden € 7,50

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de vestigingen in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Ter Apel en Vlagtwedde.

Contactgegevens


Continentenlaan 2
9501DG STADSKANAAL
Telefoon: 0599 614874
stadskanaal@mijneigenbibliotheek.nl