de site met veel info en een uitgebreide UitAgenda !

Kerstactiviteiten

Deze Agenda wordt gemaakt met inbreng van Touristinfo Westerwolde
Hier kan ook Uw activiteit GRATIS tussen staan !
Mail even naar mooistadskanaal@gmail.com
-----------------------------------------------------------

Stadskanaal

Kerstnachtdient in Oosterkadekerk
Stadskanaal - In de Oosterkadekerk in Stadskanaal wordt maandagavond de jaarlijkse Kerknachtdienst gehouden. De dienst die om 21.00 uur begint, wordt voorgegaan door dominee M.F. van Binnendijk.

Musselkanaal

Musselkanaal - De Katholieke St. Antoniuskerk in Musselkanaal is ook dit jaar weer op beide kerstdagen open voor publiek. Op dinsdag 25 en 26 december is de kerk tussen 14.00 en 16.00 uur open om de traditionele kerststal te bezoeken. Tijdens het bezoek van worden bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje.

Nieuw Buinen

20 dec Nieuw Buinen - Tremolino geeft, Mandoline en Gitaar Orkest Tremolino geeft donderdag 20 dec. onder leiding van Olga Spijkerman een kerstconcert in het Tussendiep aan de kerklaan in NieuwBuinen.  aanvang : 19.30 uur.Toegang is Gratis.

Ter Apel


Kerstconcerten in Scandinavische sfeer door Vocaal Ensemble Chaverim

Vocaal Ensemble Chaverim onder leiding van dirigent Klaas Withaar verzorgt in het weekend voor kerst twee kerstconcerten. De concerten vinden plaats op zaterdag 22 december om 20.00 uur in de Kloosterkerk Ter Apel en op zondagmiddag 23 december om 16.00 uur in de Dorpskerk in Gieten.

Wat is er te doen

Chaverim – met leden uit Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe - zingt er onder muzikale begeleiding van organist Pieter Pilon en trompettist Peter Brinks licht klassieke werken van Scandinavisch componisten zoals Morten Lauridsen en Ola Gjeilo. Kaarten kosten 10 euro. Vooraf reserveren is gewenst. Dit kan bij Lizette Hijzelendoorn, tel (0599) 582710 of per e-mail via betsy@reclycar.com
26 December TerApel IVN - Kerstwandeling

Sellingen

Sellingen - De Westerwoldse Wichter uit Ter Apel geven een concert  op vrijdagavond 21 december. Midwinter vieren is een sfeervolle omgeving  en ook genieten van prachtige liederen. In de Nederlands hervormde kerk in Sellingen  tussen 20.00 en 21.00 uur. Entree vijf euro.

Borger


21 dec Borger - Het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap houden vrijdag 21 december een lichtjesavond bij het grootste Hunebed van het land. Belangstellenden krijgen van 19.00 uur tot 21.00 uur de gelegenheid om een kaars aan te steken bij het hunebed. Kaarsjes zijn af te halen bij het Hunebedcentrum. Muzikale medewerking  wordt veleend door de drummers  Eline Groenheijde, Marjolein Tijsmans en Marijke Nijboer.

Veendam


22,23 Dec Veendam - Kerstmarkt

------------------------------------------------