de site met veel info en een uitgebreide UitAgenda !

nieuws Bibliotheken

  Walk & Talk in Bibliotheek Stadskanaal


Bibliotheek Stadskanaal organiseert op donderdag  12 september van 10.00 uur tot 12.00 uur weer Walk & Talk – dé koffiepauze voor werkzoekenden.
Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom bij Walk & Talk in Bibliotheek Stadskanaal. Walk & Talk is een netwerkbijeenkomst waar werkzoekenden elkaar ontmoeten, hun ervaringen delen en waar men praktische tips krijgt die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan.
Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Neem gerust iemand mee die ook op zoek is naar werk.
Walk & Talk
Met Walk & Talk biedt de bibliotheek werkzoekenden op een toegankelijke manier de kans zich te laten informeren, te netwerken, en kennis en ervaringen uit te wisselen. Werk zoeken kan veel tijd en energie kosten. En de mogelijkheden om werk te vinden zijn nogal veranderd de afgelopen jaren. Walk & Talk is voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk en daar wel wat inspiratie en positieve energie bij kan gebruiken. Tijdens de Walk & Talk bijeenkomsten worden veelvoorkomende onderwerpen rondom werk zoeken besproken.

 --------------------------

Kindermiddagen in Bibliotheek Stadskanaal


In september gaan we in Bibliotheek Stadskanaal spelen met taal. De kindermiddagen staan deze maand volledig in het teken van verhalen! Woensdag 18 september gaan we schrijven met onzichtbare inkt en woensdag 25 september maken we samen de leukste stripverhalen. Doe je mee?
Verborgen verhalen
Stuur een geheime boodschap naar je beste vriend(in) of schrijf een verborgen verhaal in de bibliotheek. Woensdag 18 september gaan we aan de slag met onzichtbare inkt en geheimschrift. De gratis inloopmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.
Maak je eigen (foto-)strip
Stripverhalen zijn leuk om te lezen, maar ook om te maken! Woensdag 25 september middag gaan we in de bibliotheek ook onze eigen (foto)strips maken. De gratis inloopmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

-------------------------------------------------

Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Stadskanaal


Van 9 tot en met 15 september vragen bibliotheken in de provincie Groningen aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Biblionet Groningen organiseert op vrijdag 13 september een taaldag in Bibliotheek Stadskanaal.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering.

Inloopspreekuur Whatsapp
Vrijdag 13 september vraagt Bibliotheek Stadskanaal aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Deze dag kun je meedoen aan verschillende activiteiten. In de ochtend is er van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopspreekuur Whatsapp. Wil je meer weten over deze app? Loop je tegen problemen aan? Kom langs tijdens het inloopspreekuur.

Spelletjesmiddag
Vrijdagmiddag 13 september kun je in de bibliotheek meedoen met de leukste taalspellen. Speel alleen of samen met anderen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kun je in de bibliotheek bordspelen spelen als Scrabble, Boggle, Stapelwoord.

Tijdens de spelletjesmiddag kun je van 14.00 uur tot 16.00 uur ook kennismaken met online logopedie van Tinyeye. Speel een taalgame op het gebied van spraak of taal.

Alle activiteiten zijn gratis en kennen een vrije inloop.

----------------------------------------------------

Themamaand in de Bibliotheek spelen met taal en verhalen

 

Schrijf met onzichtbare inkt, maak je eigen fotostrip of film een stop-motion video. In September gaan we in de bibliotheken van Stadskanaal en Veendam spelen met taal. de kindermiddagen staan die maand volledig in het teken van verhalen! Doe je mee?

Maak je eigen stop-motion video

Niets is leuker dan je eigen verhaal maken! Deze middag wordt ons verhaal een filmpje.... Bouw,film en monteer je eigen stop-motion video van LEGO of klei.

 •  Woensdag 4 september in bibliotheek Veendam 

  • Woensdag 11 september in bibliotheek Stadskanaal

   De gratis inloopmiddag begint om 14.00 tot 16.30 uur

   ----------------------------------

De gekke  vertaalmachine 

Bonjour, hello,merhaba... Wit je dat er in de wereld meer dan 6000 talen zijn?

Maar wat betekenen al deze woorden..Vanmiddag bouwen we samen onze eigen gekke vertaalmachine!

 • Woensdag 4 september in bibliotheek Stadskanaal

  Woensdag 11 september in bibliotheek Veendam

  De gratis inloopmiddag begint om 14.00 en duurt tot 16.30 uur

  -------------------------------------

  Maak je eigen (foto-strip)

  Stripverhalen zijn leuk om te lezen, maar ook om te maken!

  Deze middag gaan we dan ook onze eigen (foto)strips maken.

  • Woensdag 18 september in bibliotheek Veendam

   Woensdag 25 september in bibliotheek Stadskanaal

   De gratis inloopmiddag is van 14.00 uur tot 16.30 uur

   -----------------------------

   Verborgen verhalen

   Stuur een geheime boodschap naar je beste vriend(in) of schrijf een verborgen verhaal in de bibliotheek. Deze middag gaan we aan de slag met onzichtbare inkt en geheimschrift.

   • Woensdag 18 september in bibliotheek Stadskanaal

    Woensdag 25 september in bibliotheek Veendam

    De gratis inloopmiddag begint om 14.00 tot 16.30 uur.

------------------------------------------------- 

 

Bibliotheek  Veendam start cursus Digisterker

Bibliotheek Veendam start maandag 16 september met Digisterker, een cursus voor mensen die zelfstandig gebruik willen maken van de digitale diensten van de Overheid. De communicatie met je gemeente of de Overheid verloopt steeds vaker via internet. Van het aanvragen van een vergunning en het verlengen van een ID-kaart tot het invullen van een belastingaangifte. Best lastig als je hier nog niet zo handig in bent, maar iedereen kan het leren! Daarom organiseert Bibliotheek Veendam de gratis cursus Digisterker, een cursus om digitaal sterker te worden. 

Tijdens de cursus leer je gebruik te maken van de digitale diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Digisterker bestaat uit vier lessen van 2,5 uur en de deelname is gratis.

De vierdelige cursus in Bibliotheek Veendam vindt plaats op Maandag 16,23,30 september en maandag 7 oktober van 13.30 tot 16.00 uur.

Aanmelden kan via www.bibliotheekgroningen.nl/digisterker.