de site met veel info en een uitgebreide UitAgenda !

nieuws Bibliotheken

 Ruilbeurs in Bibliotheek Stadskanaal


Woensdag 17 juli kunnen kinderen van 10.00 uur tot 13.00 uur in Bibliotheek Stadskanaal meedoen aan een ruilbeurs voor kleding en speelgoed.
Woensdag 17 juli kun je in Bibliotheek Stadskanaal kinderspeelgoed en –kleding ruilen. Heb je speelgoed waar je nooit meer mee speelt? Of kleding die je niet meer draagt? Neem ze mee naar Bibliotheek Stadskanaal en ga ze ruilen. Deze ochtend kunnen kinderen en ouders onderling hun speelgoed en kleding ruilen. Zo begin je de zomer met nieuwe spullen!

---------------------

 Bijeenkomst voor senioren: Het Fitte Brein!


Dinsdagochtend 30 juli organiseren Bibliotheek Veendam en Team Sport een hersenkrakende bijeenkomst voor senioren: het Fitte Brein!
Hoe oud we worden, weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wél te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door onze hersenen te stimuleren. Dat helpt om ze fit te maken en te houden, anders verliezen ze aan kwaliteit.
Samen met de sportconsulent Senioren van de gemeente Veendam organiseert Bibliotheek Veendam  de bijeenkomst Het Fitte Brein. De bijeenkomst op dinsdag 30 juli bestaat uit een korte lezing en twee workshops. Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijke lunch in Grandcafé vanBeresteyn. Het Fitte Brein begint om 9.30 uur en duurt tot 12.00 uur (excl. lunch).
Kosten en aanmelden
Wil je meedoen aan het Fitte Brein? Meld je dan aan bij Petra van den Bosch, sportconsulent Senioren van de gemeente Veendam, door een mail te sturen naar petra.vandenbosch@dekompanjie.nl. Deelname bedraagt € 2,50 excl. lunch of € 7,50 incl. lunch.

--------------------------

 Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen 


De bibliotheken in de gemeente Pekela en Veendam trekken er deze zomer op uit! Van 15 tot en met 17 juli lezen medewerkers van de bibliotheek voor aan ouderen. Drie dagen lang worden diverse  woonzorg- en verpleegcentra bezocht.
Biblionet Groningen viert de vakantie met Zomerlezen. In de hele provincie worden er in de maanden juli en augustus activiteiten georganiseerd. De bibliotheekmedewerkers in de gemeenten Pekela en Veendam  trekken er deze zomer op uit en bezoeken mensen die niet op vakantie kunnen.
Van 15 tot en met 17 juli worden tehuizen in de gemeenten Pekela en Veendam bezocht. Zo brengen de bibliotheekmedewerkers een bezoek aan woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade, woonservicecentrum Breehorn, woonzorgcentrum A.G. Wildervanck, woon- en zorgcentrum St. Franciscus, verpleegcentrum Het Dokhuis en verpleegcentrum Clockstede.
De voorlezers schuiven aan bij de koffie en nemen behalve een mooi verhaal ook voorwerpen en boeken mee.  Zo heeft ’t Veenhuus in Veendam enkele nostalgische voorwerpen in bruikleen gegeven waarmee de voorlezers op pad kunnen. Deze materialen worden na afloop tentoongesteld in de bibliotheek.
 

----------------------------------

  Vierde editie voor de Vakantie Voorleestent in Veendam

Deze zomer trekt  Bibliotheek  Veendam weer de wijk  in met de Vakantie Voorleestent.  Zes weken lang staat de tent op een vaste avond, tijd en locatie in de wijken Noord en Zuidenveld.
Samen met kinderopvang Prokino en kindercentrum Hoi Pippeloi is Bibliotheek Veendam voor het vierde jaar op rij met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijk. Zes weken lang staat de tent op een vaste avond, tijd en locatie in de wijken Noord en Zuidenveld.
Op de dinsdagavond staat de Bibliotheek samen met kinderopvang Prokino, van 18.30 uur tot 19.30 uur, ter hoogte van OBS de Noorderbreedte in plan Noord.
Op de woensdagavond wordt samen met kindercentrum Hoi Pippeloi Zuidenveld bezocht. Van 18.30 uur tot 19.30 uur kunnen kinderen en ouders de tent bezoeken bij de Wijk Ontmoetings Plek (WOP) in Zuidenveld.

Noord: dinsdag 16, 23, 30 juli & 6 en 13 augustus van 18.30 – 19.30 uur
Zuidenveld: woensdag 17, 24, 31 juli & 7 en 14 augustus van 18.30 – 19.30 uur
Slotfeest: dinsdag 20 augustus van 18.30 – 20.30 uur (WOP Veendam Noord)
Slotfeest
Dinsdag 20 augustus sluiten we de Vakantie Voorleestent af met een slotfeest in Veendam Noord. Deze "bonte avond" wordt mede georganiseerd door 20 gezinnen uit Veendam. Met behulp van een feestdoos gaan zij leuke spellen bedenken, muziek selecteren en zorgen ze voor de versiering van het feest! Het slotfeest begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur.
Over de Vakantie Voorleestent
In de Vakantie Voorleestent wordt voorgelezen en doen we spelletjes. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis en ook gezinnen uit andere wijken zijn van harte welkom! Met de Vakantie Voorleestent wil Bibliotheek Veendam het (voor)lezen in de zomer stimuleren. 
---------------------------------------

 Reis mee met het zomerprogramma van Bibliotheek Veendam


Deze vakantie kun je mee op reis tijdens het zomerprogramma van Bibliotheek Veendam. Bezoek in zes weken tijd zes verschillende landen en doe mee aan de leukste spellen.

Bibliotheek Veendam heeft deze zomer weer een vol programma voor kinderen en (groot)ouders. Elke woensdagochtend kun je in de bibliotheek op reis. Zes weken lang bezoeken we de leukste en gekste plekken. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Wekelijks bezoeken we een ander land.

Woensdag 17 juli van 10.00 – 13.00 uur
De Sprookjeseilanden:  Roodkapje, Hans en Grietje... op de Sprookjeseilanden zijn ze dol op sprookjes. Wij ook! Deze ochtend gaan we zelf sprookjes maken.
Woensdag 24 juli van 10.00 – 13.00 uur
De Griezelkust: Durf jij mee naar de Griezelkust? Bereid je voor op een ochtend vol heerlijke vieze, slijmerige en stinkende spelletjes...
Woensdag 31 juli van 10.00 – 13.00 uur
Avonturenland: Ga op ontdekkingsreis en doe mee aan de Spekkie en Sproet speurtocht!
Woensdag 7 augustus van 10.00 – 13.00 uur
Lachland: Deze ochtend gaan we onze eigen lachmachine bouwen, want net als de inwoners van Lachland zijn wij dol op moppen en grapjes!
Woensdag 14 augustus van 10.00 – 13.00 uur
Sportmanië: In Sportmanië zijn de mensen dol op bewegen. Deze ochtend gaan we zelf bewegen en sporten. Doe mee en wordt fit!
Woensdag 21 augustus van 10.00 – 13.00 uur
Dierenrijk: Ontdek de dieren in het Dierenrijk en doe mee aan de leukste spellen.

De kinderochtenden kennen een vrije inloop en de deelname is gratis.

Ga met je gezin op schattenjacht
Wil je met het hele gezin op reis? Doe dan mee aan de Vakantielezen Thuiseditie. In deze spannende ontdekkingsreis van de Bibliotheek gaat het hele gezin op schattenjacht. Reis in zes weken door zes landen en verzamel alle schatten!  Vakantielezen is een (gratis) digitaal programma van Biblionet Groningen. Voor meer informatie óf om je gezin aan te melden, kun je terecht op:
www.vakantie-lezen.nl.
-------------------------------------
Bibliotheek Stadskanaal trekt eropuit met de Vakantie Voorleestent 


Deze zomer trekt  Bibliotheek  Stadskanaal  eropuit met de Vakantie Voorleestent.  Twee weken lang staat de tent op een vaste ochtend, tijd en locatie in de Parkwijk en Ceresdorp.
Bibliotheek Stadskanaal is voor het tweede jaar op rij met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijk. Twee weken lang staat de tent op een vaste ochtend, tijd en locatie in de Parkwijk en Ceresdorp.

Op dinsdag 16 en 23 juli staat de Bibliotheek van 11.00 uur tot 12.30 uur, ter hoogte van CBS Anne de Vries in de Parkwijk.  Op donderdag 18 en 25 juli  wordt Ceresdorp bezocht. Van 11.00 uur tot 12.30 uur kunnen kinderen en ouders de tent bezoeken voor buurthuis De Stobbe.
In de Vakantie Voorleestent wordt voorgelezen en doen we spelletjes. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis en ook gezinnen uit andere wijken zijn van harte welkom! Met de Vakantie Voorleestent wil Bibliotheek Stadskanaal het (voor)lezen in de zomer stimuleren.
-----------------------------------
Kinderbingo in Bibliotheek Veendam

Woensdag 3 juli kunnen kinderen en (groot)ouders in Bibliotheek Veendam meedoen aan een kinderbingo. Tijdens de wekelijkse kindermiddag wordt dit gezellige spel gespeeld. Natuurlijk zijn er ook kleine prijsjes te winnen!
Kom langs en doe mee. De kinderbingo wordt gespeeld in 3 rondes. We starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Deelname is gratis.
 -----------------------------------