Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

woensdag 11 december 2019

DAG VAN DE TREKPAARDEN

Op zaterdag 14 december organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Menacademie voor de 11e keer de Dag van de Trekpaarden in Sellingen. 11.00 tot 15.00 uur. Groepskampeerterrein De Zonnegloren.
Naast het bomenslepen zijn er dit jaar ook clinics bomen slepen met paarden. In de middag kunnen de menners tijdens de Noord-Nederlandse Kampioenschap hun kunsten vertonen middels een hindernisbaan. Hiermee kunnen ze een leuke prijs winnen.

Het thema van de dag is de waarde van paarden in de bosbouw. Sommige klussen kunnen beter uitgevoerd worden door een 1 pk dan door een 300 pk. Zo komen o.a. aan bod de volgende demonstraties: handmatig vellen en uitslepen met paarden, het veilig vellen van stormschade/hangers met paardentractie, uitrijden met een wagen met paardentractie, bodembewerking met een bosploeg en bestrijding van Amerikaanse vogelkers middels uittrekken met paarden.

Bij het kraampje van Staatsbosbeheer en de Menacademie is over bosbeheer volop informatie te verkrijgen. Behalve trekpaarden zijn er ook akkervarkens te bewonderen. In een afgerasterd terreintje vertonen deze varkens hun kunstjes op het gebied van bosbeheer.

Onder begeleiding is er voor de kinderen ook vermaak zoals het hoefijzergooien, touwtrekken met een paard en is er het vliegend tapijt.

Tijdens het evenement wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Dragen van stevig schoeisel of laarzen en warme kleding is aan te bevelen. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd en vertrouwd met paarden.

Belangrijk, er kan uitsluitend worden geparkeerd op de parkeerplaatsen bij de volgende locaties:
*achter het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 1 9551 AB Sellingen
*naast het zwembad De Barkhoorn, Dennenweg 1 9551 VJ Sellingen
*voor Dennenweg 3 9551 VJ Sellingen.

Met een pendelbus worden de bezoekers gratis vervoerd tussen locatie evenement en parkeerplaats.