Op deze site vindt u de UitAgenda en veel meer informatie

maandag 9 september 2019

Wandelen met gids lange de architectuurroute Ter Apel

Tourist Info Ter Apel organiseert op 14 september 2019, een wandeling met gids langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel. Startplaats voor deelnemers en tevens parkeerplaats is het parkeerterrein naast Hotel Boschhuis de Boslaan

 
De wandeling begint in de middeleeuwse kloosterenclave Apel en gaat via de wandelbossen langs de Sellingerstraat naar de woonwijk de Ruitenkamp, langs de voormalige RHBS, thans R.S.G. (rijksmonument) en vervolgens richting centrum naar het Stads-Ter Apeler-kanaal. Via de Synagoge-brug bij de jachthaven gaat de wandeling terug langs de Schotslaan, de Boslaan en tenslotte het Boschhuis.
Uitleg wordt gegeven over de ontstaanswijze van het oude zandgedeelte van Ter Apel en het nieuwe veenkoloniale gedeelte, op zijn mooist langs de oude bosranden van de voormalige kloosterbossen van het Kruisherenklooster Domus Novae Lucis uit 1465.    
Inschrijfgeld bedraagt € 2,00 p.p. waarvoor de deelnemer een fraaie kleurenfolder krijgt. U kunt dit ter plekke verrekenen met de gids. Het geheel omvat 3,5 tot 4 km. wandelroute. Ergens op de route wordt een sanitaire stop met koffie/theepauze georganiseerd.
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Tourist Info, Markt 29, Ter Apel, telefoonnummer 0599-581277 of e-mail: info@touristinfoterapel.nl