Op deze site vindt u de UitAgenda en veel meer informatie

maandag 16 september 2019

Boeskoolmarkt

DERTIGSTE BOESKOOLMARKT : CENTRUM TER APEL BRUIST WEER VOLOP !
De verkoop van de 30e markt start 28 spetember  om 9 uur. De officiële opening wordt om tien uur gedaan met het traditioneel afsteken van het kanon op het Molenplein onder assistentie van de Bourtanger Schutters . De basis van de jaarmarkt wordt gevormd door omstreeks 150 marktkooplieden uit de erkende ambulante handel met een gevarieerd aanbod zijn van gebruiksgoederen en etenswaren, voor burgers en buitenlui van jong tot oud. Langs de Hoofdstraat zullen vanaf omstreeks zes uur in de ochtend de eerste kooplieden arriveren  en beginnen met het inrichten van hun kramen of verkoopwagens, evenals langs Heemker Akkerstraat en Nederveen Cappelstraat.

Demonstraties en autoshow
Aansluitend aan de opstelling van de marktkooplieden worden plaatselijke ondernemers in de gelegenheid gesteld producten te demonstreren of uitleg te geven over de diensten die ze aanbieden. Diverse verenigingen zijn aanwezig met uitleg over hun activiteiten. Zij zullen te zien zijn langs de Heemker Akkerstraat en rondom de voormalige Rabobank richting Molenplein. Op het plein De Kruier bij de bibliotheek zullen gebruikte automobielen en campers te koop worden aangeboden.

Leuke kermis
Er zullen dit jaar weer leuke attracties zijn op de kermis . Er zullen tenminste een zweefmolen, autoscooter, schiettent, calypso, grijpertjes, stoplichtspel, oliebollen, suikerspin aanwezig zijn. Donderdag is de kermis extra attractief met entreegelden van slechts één Euro.

Muziek en vertier
Op het terras van Lunchroom & Brasserie Enjoy zullen het duo Anita & Ed en gedurende hun pauzes  dorpsgenoot Jogchum Schuur optredens geven. De jaarmarkt organisatie heeft een ludieke accordeonist en de steltloper '' Koning van het bos'' ingehuurd   Kolenverkoop met verloting
Een traditioneel onderdeel van de Boeskoolmarkt is de verkoop van boeskolen waarvan de opbrengst ten goede komt aan een Ter Apeler vereniging of instantie met een sportieve, sociale of culturele doelstelling. Dit jaar gaat de opbrengst naar:
............................................................................................???
Voor de prijs van 3 euro koopt men vanaf 13.30 uur op het Molenplein een zak kolen met daarbij een gratis lot. Daarmee maakt men kans op een hoofdprijs van 100 Euro aan Mercurius tegoed. De opbrengst van de kolenverkoop wordt verdubbeld door Handelsvereniging Mercurius tot een maximum van 450 Euro.