Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

maandag 17 juni 2019

Kunstcollectief ZONN presenteert een ‘Fantastisch avontuur’ op het buitenterrein voor het MOW I Museum De oude Wolden.

‘Fantastisch avontuur’ is gemaakt door ZONN kunstcollectief, een samenwerking van Karin Lesuis, Lisette Rombouts en Heleen Wilkens. De kunstenaars ontmoetten elkaar toevallig in het MOW in juni 2018, tijdens tuin- en kunsttiendaagse ‘Westerwolde Rijgt’, waar ze alle drie aan deel namen. Ondanks de verschillende persoonlijkheden en uiteenlopende uitingsvormen in de beeldende kunst, was er meteen een klik. Na een geslaagde gezamenlijke expositie tijdens de Open Atelierroute KKBO in Exloo ontstond het idee om meer te gaan samenwerken en een kunstcollectief op te richten. Begin 2019 was het ZONN kunstcollectief een feit, afgeleid van de delen van Nederland waar hun roots liggen (zuid, oost, noord Nederland).

Lesius, Rombouts en Wilkens kijken graag buiten geijkte kaders, het experiment is, onder andere, wat hen bindt. Vanuit verschillende disciplines werken ze samen en inspireren ze elkaar. Het werk 'Fantastisch avontuur' symboliseert de samenwerking van de drie, de reis die ze samen begonnen zijn, de koers die zij samen willen volgen. Zonder duidelijke bestemming maar met een open onderzoekende blik naar de wereld creëren zij een eigen universum. Hun werelden worden groter, alles is mogelijk.
De lancering van dit eerste gezamenlijke werk is bij het MOW, in de aanloop naar 'Westerwolde rijgt', daar waar het een jaar geleden allemaal begon….Meer info: