Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

maandag 16 juli 2018

Vocaal kwartet Wiltsangh

Op vrijdagavond 27 juli 2018 houdt het à capella kwartet Wiltsangh een open repetitie in de koepelstal van de biologische boerderij Landleven, Scholtweg 9 te Onstwedde. Het begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur inclusief pauze met koffie en thee.


Het Westerwoldse kwartet Wiltsangh bestaat uit Wyanda Yap (sopraan), Gerchien Vermeer (alt), Ans Gruntjes (tenor) en Wim de Bruin (bas). Het repertoire van Wiltsangh bevat muziek uit de late Middeleeuwen en Renaissance met uitstapjes naar moderne componisten. Thema’s als de liefde, dans en dieren zullen de revue passeren. Het kwartet gaat tijdens optredens gekleed in zelfgemaakte kleding in Middeleeuwse stijl.

De koepelstal, waar 's winters de koeien staan, heeft de akoestiek van een concertzaal. Gezeten op comfortabele strobalen kunnen luisteraars genieten van de muziek, terwijl in de verte koeien grazen en zwaluwen in het rond vliegen. Een bijzondere ervaring zal het zeker zijn! Indien het ’s avonds afkoelt is het handig om een deken of vest mee te nemen en eventueel een kussen om op te zitten.