Gemeente Stadskanaal is Goud - en viert in 2019 vijftigjarig bestaan ! / Vanaf 2025 met de trein naar Stadskanaal

zaterdag 10 maart 2018

Tweekarspelen Kunstroute

Eind maart, om precies te zijn op 17, 18, 24 en 25 maart vindt voor de 21ste keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Vier dagen wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten.

Wat is er te doen


De Tweekarspelenroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route  nemen in totaal 10 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Beerta, Bellingwolde, Oudeschans, bad Nieuweschans en Drieborg. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de 9 kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Herma Arensman (schilderijen), Cilia de la Court (beelden en schilderkunst), Krijn de Groot (tekeningen en schilderijen), Rudolf Holleman (schilderijen en objecten), tekeningen Willem van de Sanden (schilderijen,tekeningen en grafiek), Marloes Buigel-Boering (schilderijen), en Marije Wensink, Goudwicht (Edelsmid)). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Hella Maas ( schilderijen) en Anita Kloosterman ( Schilderijen, objecten en beelden). Allen ontvangen u graag in hun huis, atelier, of galerie.De schilderachtige route van circa 60 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie

In de Garnizoenskerk van Oudeschans (Voorstraat 33) is tijdens de 4 routedagen van 11.00 tot 17.00 uur een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien.

N.B. Parkeren bij voorkeur op de parkeerplaats kruispunt Molenweg/Koude Hoek.