De site met info van Stadskanaal en omgeving met een uitgebreide Uitagenda

zaterdag 3 februari 2018

Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

Ook dit jaar doen basisscholen weer massaal mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Meer dan 150 kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende weken zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de regionale voorrondes.
Woensdagavond 7 februari  strijden 10 leerlingen uit de gemeente Stadskanaal voor een plaats in de volgende ronde.Ze worden beoordeeld door een jury met o.a. wethouder Johan Hamster. Donderdag 15 februari is het de beurt aan de basisscholen in de gemeenten Pekela en Veendam.  Zestien leerlingen, verdeeld over twee rondes, proberen een plek te bemachtigen voor de halve finale van de provincie Groningen.
In Bibliotheek Winschoten lezen op woensdagmiddag 21 februari de 13 schoolkampioenen uit de gemeente Oldambt hun zelfgekozen fragment voor.
De vier winnaars van de regionale voorrondes mogen in maart meedoen aan de halve finale van de provincie Groningen.
De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.
De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.
Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.