Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

woensdag 15 november 2017

Robotica in de Bibliotheek

Lees, denk en praat in de maand november mee over het thema Robotica tijdens Nederland Leest. De bibliotheken in de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam organiseren de hele maand activiteiten voor jong en oud die aansluiten bij dit thema.

Thema Robotica
Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg in de bibliotheek het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau.

Bouwmiddag ‘Bouw je eigen robotje’



Tijdens Nederland Leest kun je bij de Groningse bibliotheken op diverse locaties meedoen met de bouwmiddag ‘Bouw je eigen robotje’. Wat voor robotje maak jij? Je eigen gemaakte robotje kun je inleveren voor de provinciale finale op woensdag 29 november in Veendam. Hier gaan we met alle zelfgemaakte robotjes iets leuks doen in het kader Nederland Leest.
Woensdag 22 november, 14.00 – 16.00 uur bouwmiddag in Bibliotheek Stadskanaal
Vrijdag 24 november, 14.30 – 16.30 uur bouwmiddag in Bibliotheek Oude Pekela
Woensdag 22 en zaterdag 25 november, 14.00 – 16.00 uur bouwmiddag in Bibliotheek Veendam
Inspiratiesessies over robotica
De bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s. Zijn we bereid robots toe te laten in onze ziekenhuizen, scholen, kunstwereld, verzorgingstehuizen en onze harten? Praat er over mee. Kom naar één van de inspiratiesessies met interessante sprekers, waaronder veehouder Wim Bos. Hij gaat in Bibliotheek Veendam in op het toepassen van robots in de landbouw.

Woensdag 29 november, 19.00 – 21.00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Veendam (met o.a. veehouder Wim Bos)
Donderdag 30 november, 19.00 – 20.15 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Stadskanaal (met o.a. robots en 3D-printen)

Provinciale finale in Veendam
Woensdag 29 november vormt Bibliotheek Veendam het decor van de provinciale afsluiting van Nederland Leest. Met een feestelijke middagprogramma kunnen jong en oud kennismaken met robotica.
Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen bezoekers in Cultuurcentrum vanBeresteyn verschillende robots ontdekken. Leer programmeren met Dash & Dot en LEGO WeDo, of bouw je eigen robotje met een melkklopper.
Om 16.00 uur vindt de grote robotchallenge plaats en worden de zelfgemaakte robots beoordeeld door een jury bestaande uit o.a. Jaap Velema, wethouder gemeente Veendam en Jacqueline Roelofs, manager Biblionet Groningen.