Gemeente Stadskanaal is Goud viert vijftigjarig bestaan !

donderdag 20 juli 2017

Atelierroute de Beetse Ter Borg


Op 5 en 6 augustus zal in het mooie Westerwolde de 11 de editie van de atelierroute de Beetse – ter Borg weer plaatsvinden.

Wat is er te doen

Na het feestelijke en druk bezochte 2e lustrum in 2016 is er voor de komende editie weer alle zorg en aandacht aan gegeven om de route wederom tot een succes te maken.


Waar sommige locatiehouders er voor kozen om een jaartje over te slaan boden anderen spontaan hun deelname aan. Hierdoor wordt duidelijk hoezeer de route gedragen wordt.
Op de 7 kilometer lange route, stellen 10 locatiehouders hun ruimte beschikbaar voor 40 kunstenaars. Er is bij het inrichten  een mooie balans gevonden in het laten zien van kunst en kunstnijverheid zodat het werk van alle kunstenaars recht wordt gedaan.
Op verschillende plaatsen worden gezellige terrassen ingericht en regelmatig zal de bezoeker verrast worden door een muzikale ontmoeting.  Voldoende mogelijkheden dus om  het verbindende karakter tussen kunst en cultuur en natuur te beleven. De schoonheid van dit prachtige stukje Westerwolde zal menigeen doen besluiten  zich over te geven aan de uitstraling van rust en ruimte. De beleving is een ervaring op zich.

Op beide dagen zullen er in het openlucht theater Sellingen op de hele uren previews te zien zijn van het theaterstuk “Geertje Gepkea Trenning….prinses van Veele”.
Deze grenzeloos verwende vrouw, die op haar veertigste jaar het zeer omvangrijke boerenbedrijf van haar ouders erfde en wiens leven bol stond van  vele gerechtelijke processen, stierf in 2011 een eenzame dood. Veel mensen zullen de geschiedenis van Geertje kennen. Na de vele publicaties en een boek, nu dan ook een theaterstuk over deze eenzame vrouw. Geschreven en geregisseerd door  Hannie Dubbelman en uitgevoerd door theatergroep Sellingen.
De locaties zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen  en zijn gratis toegankelijk.
De route is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen.
Informatie over de kunstenaars en de route zijn te vinden op de site www.atelierroute-debeetse-ter borg.nl. Het kaartje van de route kan uitgeprint worden.   

Waar

Ter Borg.
Aan deze route doen zo”n 40 kunstenaars mee en trekt jaarlijks duizenden enthousiaste  bezoekers.

Wanneer

De atelierroute is elk jaar het eerste weekend in augustus; dus in 2017 op zaterdag 5 en zondag 6 augustus ; van 10.00  uur tot 17.00 uur.

Prijs

De toegang is gratis.