Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

donderdag 30 juni 2016

VerrassendStadskanaal

Verrassend Stadskanaal

Het evenement spreidt zich uit over drie dagen, te weten vrijdag 8 t/m zondag 10 juli 2016. Uiteraard gaan we op vrijdag weer van start met Go Sports, ons stokpaardje, waarbij ca. 3.000 scholieren van 10 t/m 16 jaar met veel plezier sporten en bewegen.

Wat is er te doen


Het evenement vindt in 2016 voor de zevende keer plaats met een totaal vernieuwd programma en… een nieuwe locatie! Met het oog op de lastige tijden die onze middenstand doormaakt, gaan we onze activiteiten nog meer in het centrum plaatsen. Het Gen. Maczekplein blijft vrij als parkeerruimte en het hoofdpodium zal verplaatsen naar het Raadhuisplein. Verder gaan we meer doen met de ‘core business’ van Stadskanaal… het Stadskanaal!

Nieuw in editie 2016 zijn het horecaplein, de drakenbootrace, waar straten en/of wijken uit de gemeente Stadskanaal zich voor kunnen inschrijven en de inlijving van kunstmarkt ArtXtra. Maar de meest in het oogspringende verandering zullen de gezellige en charmante kleine ontmoetingsplaatsen zijn, die door het hele centrum horeca, cultuur en entertainment zullen verbinden.

Programma 2016

Vrijdag 8 juli

Go Sports
Ca. 3.000 scholieren van 10 t/m 16 jaar rouleren volgens een vast schema langs verschillende sport- en cultuurpleinen waarbij bewegen en beleven de sleutelwoorden zijn.
Colorsensation Run
Bontgekleurde 4-mijl loop waarbij prestatie en snelheid ondergeschikt zijn aan het plezier. Atleet, amateur, jong en oud, iedereen doet mee aan dit vrolijke verfspektakel.
Zaterdag 9 juli
Sport en bewegen
Een groot deel van de Go Sports-materialen blijft staan voor ouders, broers en zussen. Sportverenigingen geven demo’s en informatie.
Drakenbootrace (Nieuw!)
Als een soort alternatief voor de EK, gaan we strijden op het kanaal! Teams kunnen zich per straat of wijk inschrijven voor een spectaculaire drakenbootrace die vanaf het grote boulevard-terras te volgen zal zijn.
Horecaplein (Nieuw!)
Horecagelegenheden uit Stadskanaal verenigen en presenteren zich in een tijdelijk gemeenschappelijk restaurant. Eén terras, één kaart, één keuken. Een proeverij van alles wat de lokale horeca te bieden heeft.
Beeldende kunst (Nieuw!)
De organisatie van kunstmarkt ArtXtra heeft Verrassend Stadskanaal gevraagd om hun concept te adopteren. We maken graag tijd en ruimte!
Meer podia, meer talent (Nieuw!)
Over het hele terrein zullen podia te vinden zijn waarop lokaal talent zich kan presenteren. Van singer-songwriter tot bigband. Voor iedereen is plaats.
Defensie pakt uit!
Onze trouwe gast zal deze editie prominent aanwezig zijn op verschillende pleinen. Defensie heeft toegezegd om in 2016 met meer materieel en spectaculaire zaken naar Stadskanaal te komen. We zijn benieuwd!
Alleen, niet eenzaam (Nieuw!)
Uit onderzoek blijkt dat er in onze gemeente een relatief grote groep mensen woont, die zich eenzaam voelen. Verrassend Stadskanaal gaat ook hier verbindingen leggen. Op welke manier wordt momenteel nog uitgewerkt.
Live on stage
Op zaterdagavond zien we traditioneel live optredens van artiesten. Dit is tevens de netwerkavond van onze sponsoren die onder het genot van een hapje en drankje genieten van hun gezamenlijke inbreng.
Zondag 10 juli
Sunday Gospel
Verschillende lokale bands, al dan niet met een religieuze inslag, sluiten het evenement af. De zondag-programmering is relatief nieuw en verbindt het evenement met een weer een andere doelgroep. Voor de organisatie is het op zondag nagenieten met een kopje koffie onder een hopelijk warme zomerzon.