Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

zondag 1 mei 2016

Witte olifanten IV door Femke Woltering

Vanaf 1 mei tot 1 oktober exposeert de Amsterdamse kunstenares Femke Woltering onder de titel Dialoog haar keramische werk in de watertoren in Stadskanaal. 

Wat is er te doen

Deze tentoonstelling is de vierde in de jaarlijkse expositiereeks Witte Olifanten. Wolterings sculpturen bestaan uit grillige, organische vormen van klei, opgebouwd uit fragmenten en losse onderdelen. De robuustheid van de ruwe klei staat tegenover de vaak fragiele vormen. 

Witte olifanten is de benaming voor een reeks solotentoonstellingen voor keramische sculptuur in de watertoren van Stadskanaal. Vanaf de eerste expositie in 2013 draagt het initiatief de titel Witte Olifanten; dit verwijst naar iets zeldzaams, iets uitzonderlijks en kostbaars. Witte Olifanten richt zich op keramische kunst. 
Tijdens de tentoonstellingsperiode wordt in de watertoren een atelier ingericht. De kunstenares Femke Woltering zal gedurende de maand mei ter plekke in de watertoren werken. Hieraan wordt een educatief programma gekoppeld, gericht op leerlingen uit het basisonderwijs en buurthuiswerk. Onder leiding van de kunstenares zullen de kinderen insectenhotels gaan maken van klei en allerhande materialen. 
Naast haar keramische objecten maakt Woltering ook udu’s, dit zijn aardewerken drums in de vorm van een vaas of pot. Tijdens de opening van de expositie op 1 mei om 15.00 uur, zal percussionist Steffanus Kor deze udu’s bespelen. De expositie wordt geopend door Yvonne Kooi, algemeen directeur van aardewerkfabriek Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen. 

Waar

Watertoren Stadskanaal, naast het Streekhistorisch Centrum.
Ceresstraat 1 te Stadskanaal

Wanneer

1 mei tot en met 30 september 2016
Dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, en de eerste zondagen van de maand: 5 juni. 3 juli, 7 augustus en 4 september van 14.00-17.00 uur. Daarbuiten op afspraak.

Meer info

Entree: € 2,50