Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

woensdag 10 februari 2016

Basisschoolleerlingen scoren zoveel mogelijk boeken

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde gaan 774 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen.


Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Etiënne Reijnen
Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Etiënne Reijnen. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie.

6.665 leerlingen
Scoor een Boek! is in 2012 gestart in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Binnen vier jaar tijd is het aantal kinderen dat meedoet vertwaalfvoudigd. Dit schooljaar start het project op basisscholen in de 23 Groningse gemeenten. In totaal beleven 6.665 leerlingen uit 307 groepen in de eerste week van februari de ‘aftrap’ van Scoor een Boek!