Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

woensdag 12 augustus 2015

Oogstfeest in Onstwedde

Stichting Onstwedder Gaarv’n stelt zich tot doel om bekendheid te geven aan oude, vooral agrarische ambachten en deze in stand te houden. Dit gebeurt door middel van demonstraties en cursussen en door antieke werktuigen in oude ere te bewaren of herstellen. Eens per jaar houden wij een groot Oogstfeest.

Wat is er te doen

Wat is er te doen
Het leven op het platteland in grootmoeders tijd. Dat is te zien en beleven tijdens het Onstwedder Oogstfeest op zaterdag 22 augustus. Die dag zijn er demonstraties van vele oude ambachten te zien. Ook zijn er een braderie, oldtimershow en Boeren Boeldag. Duo Wim en Miranda en The Clan MacBeth Pipe Band verzorgen muzikale optredens en een valkenier en hondendressuurclub geven demonstraties.



Er zijn diverse kinderactiviteiten zoals een goochelaar, jongleur, geitenkar, luchtkussen en boogschieten. Het Oogstfeest op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg wordt om 10.00 uur officieel geopend door medeoprichter van Onstwedder Gaarv’n Klaas Meijer en duurt tot 17.00 uur (foto Klaas Hilgenga).