Mooistadskanaal.nl De site met veel informatie

maandag 16 maart 2015

Clinic Ploegen met Paarden

Op zaterdag 4 april a.s. organiseert Stichting de Menacademie voor de zesde keer een clinic ploegen met paarden, op het terrein van Natuurmonumenten in Smeerling (Onstwedde).

Wat is er te doen


De voorgaande clinics waaronder ploegen en boomslepen waren een succes, het agrarisch werk met paarden mag zich in een toenemende belangstelling verheugen. Niet alleen is het ploegen, weideslepen of hooien een ontspannende bezigheid, het is ook een grote hulp bij de scholing en training van paarden en het geeft een mooi plaatje.
De ervaren instructeurs van de Menacademie helpen belangstellende paardebezitters met raad en daad. We gaan vanaf 10 uur eerst de nodige meters maken om handigheid op te doen, en na de lunch gaan we praktijk koppelen aan de theorie, werken we aan het afstellen van de ploegen en het uitzetten van de eerste voor. De clinic begint rond 10.00, kijkers ijzn welkom vanaf 11.00 uur, de clinic duurt tot ongeveer 15.00 uur
Stichting de Menacademie is de praktijkschool voor het aangespannen paard. De stichting leidt mensen en paarden op, geeft clinics en cursussen, en werkt onder meer mee aan ecologisch groenbeheer in Westerwolde.

Waar

In Smeerling

Wanneer

Op zaterdag 4 april.  De clinic begint rond 10.00, kijkers ijzn welkom vanaf 11.00 uur, de clinic duurt tot ongeveer 15.00 uur