Gemeente Stadskanaal is Goud viert vijftigjarig bestaan !

dinsdag 8 juli 2014

Stadskanaal krijgt stadswandelingen

Op de foto: Ria Trip van het koffiecafé, Barbara Speelman , Tourist Info en de gidsen Cor Halmingh en Willy van Hal ( Herman ter Veen, niet aanwezig op de foto)

Wandel en ontdek Cultuur, Historie en Kunst in Stadskanaal. In de maanden Juli en Augustus kan men op dinsdag en woensdag onder deskundige leiding van een gids, een stadswandeling door het centrum van Stadskanaal maken.
In het vernieuwde centrum, zijn de laatste jaren een groot aantal kunstwerken geplaatst, die een relatie hebben met de historie van Stadskanaal en is er een mooie wandelboulevard gerealiseerd.
Tijdens deze wandeling, die ongeveer een uur duurt, wordt aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van dit veenkoloniale lintdorp, die uitgegroeid is tot een plaats met een modern en bruisend hart.
De rolstoel en scootmobiel vriendelijke stadswandeling is een initiatief van Het Koffiecafé en Tourist Info, beiden gevestigd aan de Navolaan 15-11 ( bij het busstation)
Deelnemers wordt een arrangement  aangeboden: Ontvangst met een kopje koffie of thee met een plak koek, informatiemapje met routebeschrijving.
Kosten van dit arrangement zijn € 4,95 en in Het Koffiecafé wordt  kennis gemaakt  met de gids.
Informatie en reservering kan bij Het Koffiecafé tel: 06-46785100 of Tourist Info
tel: 0599-650039